Nieuws

Laatste nieuws

Voeg alvast een Inkomensverklaring over 2021 toe!

10-08-2022

Wilt u ook in 2023 blijven reageren op het woningaanbod? Zorg dat u tijdig een Inkomensverklaring over het jaar 2021 toevoegt!

Op dit moment worden woningen nog toegewezen op basis van de Inkomensverklaring over het jaar 2020 of 2021. Vanaf november kunt u op woningen, die in 2023 beschikbaar komen, niet reageren als u geen Inkomensverklaring over het jaar 2021 heeft toegevoegd aan uw inschrijving. 

Wat betekent dit?

  • U reageert op een woning via ThuistrefferVechtdal.nl die beschikbaar komt in 2023.
  • U staat op nummer 1 op basis van inschrijfduur/woonduur en/of eventuele voorrangscriteria
  • U heeft nog geen Inkomensverklaring over het inkomen van 2021 toegevoegd van alle meeverhuizende personen (m.u.v. eigen kinderen).
  • U kunt de Inkomensverklaring over het inkomen van 2021 niet direct aanleveren als u gebeld wordt over deze woning
  • Wij kunnen u de woning niet aanbieden

Wacht niet te lang

We raden u aan om de Inkomensverklaring over 2021 direct toe te voegen als deze via MijnBelastingdienst voor u beschikbaar is. Dit is meestal in juni/juli. Alleen dan kunt u blijven reageren op de beschikbare woningen van Vechtdal Wonen. De inkomensverklaring kunt u opvragen via de BelastingTelefoon (0800 0543) of online via Mijn Belastingdienst met je DigiD. Let op: maak het BSN nummer(s) op de inkomensverklaring onleesbaar!

Waarom is de inkomensverklaring 2020 niet meer geldig als ik een woning ga huren in 2023?

Het inkomen dat staat vermeld op de inkomensverklaring 2020 is verouderd. Vechtdal Wonen moet, vanwege de wet Passend Toewijzen, uitgaan van een zo actueel mogelijk inkomen. Daarvoor geldt bij het huren van een woning vanaf 1 januari 2023 de inkomensverklaring over 2021. De Belastingdienst verstrekt deze op uw verzoek.

Moet ik altijd een inkomensverklaring toevoegen aan mijn inschrijving?

Als u (binnenkort) actief op zoek bent naar woonruimte, dan moet u voor uzelf, uw medeaanvrager en eventuele meeverhuizende personen een inkomensverklaring toevoegen. Staat u ingeschreven omdat u mogelijk in de toekomst woonruimte zoekt? In dat geval hoeft u nu nog geen inkomensverklaring toe te voegen.

Vragen? Of lukt het niet om de Inkomensverklaring toe te voegen?

Neem contact op met één van onze Klantconsulenten. Zij helpen u graag. De contactinformatie vindt u hier

Laatste nieuws

Vraag over ThuistrefferVechtdal

Heeft u een specifieke vraag over de werking van deze website of over de spelregels? En kunt u het antwoord op uw vraag niet online vinden via de bovenstaande zoekbalk? Vul het contactformulier in. Wij reageren op werkdagen binnen 48 uur.

Contactformulier Vechtdal Wonen  

Contactgegevens Vechtdal Wonen

ThuistrefferVechtdal is een initiatief van Vechtdal Wonen.

Hier treft u de contactgegevens van Vechtdal Wonen.

 

Klacht of suggestie?

Bent u niet tevreden over de dienstverlening van ThuistrefferVechtdal? Of heeft u een goed idee hoe we onze dienstverlening of de website kunnen verbeteren?

Meld een klacht of suggestie