Nieuws

Laatste nieuws

Nep e-mail, SMS en brief over verlenging inschrijving!

23-11-2020

Inschrijven en verlengen van de inschrijving is GRATIS bij ThuistrefferVechtdal. In de e-mail, SMS berichten en brief die zogenaamd uit naam van WoningNet verstuurd worden staat dat u uw inschrijving tegen betaling kunt verlengen. Reageer hier niet op!

Volgens de valse berichten kunt u de betaling doen door op de link in de tekst te klikken. Of in het geval van de brief wordt u gevraagd naar een webpagina te gaan om de betaling te voldoen. Wij adviseren u dringend om niet op de link te klikken en de voorgestelde webpagina nooit te bezoeken.

Smishing

De onbekende partij die u de sms heeft gestuurd is via de link erop uit om toegang te krijgen tot uw bankrekening. Dit heet smishing (een samenvoeging van sms en phishing).
Phishing is een vorm van digitale oplichting. Phishing gebeurt via e-mail, WhatsApp en sms. Slachtoffers worden bijvoorbeeld naar een valse website gelokt waar ze vervolgens hun bank- of andere inloggegevens prijsgeven.

De SMS ziet er ongeveer zo uit:

null

E-mail

Er blijkt ook een e-mail rond te gaan met daarin hetzelfde verzoek als de sms om de verlengingskosten te betalen. De mail begint zonder de juiste aanhef, zonder vermelding van de regio en een onjuist factuurnummer. Tevens wordt er verwezen naar Woningnet en niet naar de website van ThuistrefferVechtdal. 

null

Brief

De brief heeft een gelijke opmaak als de e-mail. Er wordt verwezen naar een webpagina. Bezoek deze nooit. Negeer de brief, u bent niet ingeschreven bij WoningNet maar bij ThuistrefferVechtdal. Betaal niets!Verlengen van de inschrijving bij ThuistrefferVechtdal = GRATIS!

Inschrijven als woningzoekende en het jaarlijks verlengen van de inschrijving bij ThuistrefferVechtdal is gratis! U ontvangt een maand voordat de inschrijving bij ThuistrefferVechtdal verlengd moet worden een e-mail van ons. Daarna ontvangt u 14 dagen voor het moeten verlengen van de inschrijving een herrinnering per e-mail en een SMS. Deze SMS verwijst naar de ontvangen e-mail en bevat geen link. 

Heeft u een bericht ontvangen waarin ThuistrefferVechtdal genoemd wordt, maar twijfelt u? Neemt u dan gerust even contact met ons op. 

Heeft u toch op de link geklikt?

Heeft u toch op de link in het bericht geklikt? Neem dan zo snel mogelijk contact op met uw bank om aan te geven dat er sprake is van digitale oplichting. Ook adviseren wij u om aangifte te doen bij de politie. Lees op de website van de Fraudehelpdesk (https://www.fraudehelpdesk.nl/fraude-melden/) welke stappen u nog meer kunt ondernemen. 

Laatste nieuws

Vraag aan ThuistrefferVechtdal

Heeft u een specifieke vraag over de werking van deze website of over de spelregels? En kunt u het antwoord op uw vraag niet online vinden via de bovenstaande zoekbalk? Stuur ons een e-mail.

Wij reageren op werkdagen binnen 48 uur.

Contact Vechtdal Wonen  

Contactgegevens Vechtdal Wonen

ThuistrefferVechtdal is een initiatief van Vechtdal Wonen.

Hier treft u de contactgegevens van Vechtdal Wonen.

 

Klacht of suggestie?

Bent u niet tevreden over de dienstverlening van ThuistrefferVechtdal? Of heeft u een goed idee hoe we onze dienstverlening of de website kunnen verbeteren?

Meld een klacht of suggestie