Nieuws

Laatste nieuws

Meer huurders hebben recht op huurtoeslag

19-07-2021

Huurders hebben sinds januari 2020 vaker recht op huurtoeslag. Dit komt door een wetswijziging waardoor de harde inkomensgrenzen voor huurtoeslag zijn vervallen. Veel huurders zijn hiervan nog niet op de hoogte en lopen hierdoor huurtoeslag mis.

Controleer of u in aanmerking komt voor huurtoeslag over 2020 via toeslagen.nl/huurtoeslag. Hebt u er recht op? Vraag de huurtoeslag alsnog aan vóór 1 september 2021. De gemiste huurtoeslag ontvangt u met terugwerkende kracht.

Wat is huurtoeslag

De overheid komt huurders tegemoet met een bijdrage in de huurkosten. Deze bijdrage is inkomensafhankelijk. Tot 2019  golden harde inkomensgrenzen om hiervoor in aanmerking te komen en kon het recht op huurtoeslag ineens vervallen als het inkomen al met een paar euro steeg. Vanaf 1 januari 2020 bestaan die harde inkomensgrenzen niet meer. Als uw inkomen stijgt, krijgt u minder huurtoeslag. U kunt dus niet meer abrupt het recht op huurtoeslag verliezen bij een kleine stijging in uw inkomen.

Hebt u vragen? Kijk dan op de website van de Belastingdienst of neem contact op met de BelastingTelefoon. Meer hulp nodig? Kijk op toeslagen.nl/hulp voor een toeslagenservicepunt bij u in de buurt.

Bronvermelding: Belastingdienst.nl en Rijksoverheid.nl.

Laatste nieuws

Vraag over ThuistrefferVechtdal

Heeft u een specifieke vraag over de werking van deze website of over de spelregels? En kunt u het antwoord op uw vraag niet online vinden via de bovenstaande zoekbalk? Vul het contactformulier in. Wij reageren op werkdagen binnen 48 uur.

Contactformulier Vechtdal Wonen  

Contactgegevens Vechtdal Wonen

ThuistrefferVechtdal is een initiatief van Vechtdal Wonen.

Hier treft u de contactgegevens van Vechtdal Wonen.

 

Klacht of suggestie?

Bent u niet tevreden over de dienstverlening van ThuistrefferVechtdal? Of heeft u een goed idee hoe we onze dienstverlening of de website kunnen verbeteren?

Meld een klacht of suggestie