Terug naar overzicht

Balkbrug - Veenschut

Vechtdal Wonen is gestart met de bouw van 12 eengezinswoningen in Balkbrug. De woningen zijn Nul op de meter woningen (afgekort NOM-woning). Dit houdt in dat het energieverbruik op jaarbasis (bij gemiddeld verbruik) nul is omdat de hoeveelheid verbruikte energie gelijk is aan de hoeveelheid opgewekte energie.

Nul op de meter

Deze woning is Nul op de meter, ook wel NOM genoemd. De woning wekt gemiddeld evenveel zonnenergie op als dat er verbruikt wordt voor verwarming, warm water en het huishoudelijk verbruik. De woning is dus energieneutraal en levert de bewoners een grote besparing op de kosten voor energie op. Deze woningen hebben geen gasaansluiting en maken geen gebruik van andere fossiele brandstoffen. Dit draagt bij aan een verbetering van het milieu. U heeft in de toekomst geen last meer van hoge energiestijgingen.

De woningen

De tuingerichte woonkamer met open keuken is ruim en licht en standaard uitgerust met vloerverwarming. Naast energiezuinige en aangename warmte zorgt dit voor extra inrichtingsvrijheid, doordat de kamer geen radiatoren heeft. De woning voelt zeer comfortabel aan door de goede isolatie en het gebruik van vloerverwarming in alle ruimten, met uitzondering van het toilet, voor de trapopgang in de hal, voor de trapkast in de woonkamer, in de trapkast, op de overloop en op zolder. De woonkamer heeft meerdere lichtpunten, dubbele stopcontacten, een aansluiting voor internet en tv, een thermostaat voor de temperatuurregeling en een CO2 sensor ten behoeve van het ventilatiesysteem.

Op de 1e verdieping bevinden zich drie ruime slaapkamers, een badkamer en een vaste trap naar de zolder.  Iedere woning krijgt in de achtertuin een buitenberging van 6 m².

Een gezonde woning

Een balansventilatiesysteem zorgt ervoor dat uw woning wordt voorzien van voldoende frisse lucht. De hoeveelheid ventilatie wordt automatisch geregeld. Hoe meer mensen er in de woning verblijven hoe meer er geventileerd wordt. Hierover hoeft u zich dus geen zorgen meer te maken. Een mooi bijkomstigheid is dat de warme lucht die uit de woning wordt afgezogen de verse lucht van buiten verwarmt. Ook dit is energiezuinig omdat 95% van de warmte terug de woning in gaat.

Warm water

Het warme water verwarmen we door middel van een energiezuinige warmte pomp. Het warme water wordt opgeslagen in een boiler. Wanneer de temperatuur van de boiler laag is warmt de boiler weer op. Een gemiddeld gezin kan 35 minuten achter elkaar douchen. Daarna duurt het weer even voordat de boiler opgewarmd is.

Keuken

Als huurder kunt u kiezen uit een aantal kleuren tegels, frontjes en verschillende soorten handgrepen. Voortman Keukens zal hiervoor contact met u opnemen om een afspraak in te plannen. Omdat de woning gasloos is kan er alleen op inductie worden gekookt. Er is geen uitsparing voor een kookplaat waardoor er met een opbouw inductiekookplaat gekookt kan worden.

Huurprijs

In dit project bieden wij de woningen aan volgens het ‘duaal aanbieden’ principe. De huurprijs voor de woning is afhankelijk van uw inkomen en het aantal personen in uw huishouden.

Tussenwoning:
€607,46 per maand

Hoekwoning:
€651,03 per maand
Heeft u een inkomen onder de huurtoeslaggrens? Dan verlagen wij de huurprijs voor deze woning naar €607,46.

Alle huurprijzen zijn exclusief maandelijkse energieprestatievergoeding (EPV) van €70,-.

Wonen in één van deze nieuwe woningen?

Dat kan! Zorg er allereerst voor dat u ingeschreven staat als woningzoekende. Dit kan gratis en gemakkelijk via de knop 'Inschrijven'. Ook als u op dit moment huurder bent van Vechtdal Wonen moet u in dit systeem staan ingeschreven.

Aanbod en reageren

De woningen bieden wij vanaf dinsdag 24 september op deze website. U kunt alleen via deze weg reageren op een woning. Per dag adverteren we 2 woningen uit dit project, deze woningen staan vervolgens 4 dagen beschikbaar.

Inkomensverklaring

Mocht u willen reageren op één van deze woningen, dan zijn wij verplicht om uw inkomen te toetsen. Dit doen wij uitsluitend door middel van een inkomensverklaring van 2018 van de Belastingdienst. Zorg dat u, vóórdat u reageert, uw inkomensverklaring van 2018 digitaal heeft toegevoegd bij uw inschrijving op www.ThuistrefferVechtdal.nl. De inkomensverklaring kunt u zelf online of telefonisch opvragen bij de Belastingdienst (0800 - 0543).

Vragen?

Neem gerust contact met ons op via 0529 - 45 25 88 of mail naar verhuur@vechtdalwonen.nl


Foto's

AfbeeldingAfbeeldingAfbeeldingAfbeeldingAfbeelding

Op de kaart

Geen kaartweergave beschikbaar
Afbeelding

Algemeen

PlaatsBalkbrug

Kenmerken

WoningtypeEengezinswoning
Aantal woningen12
DoelgroepAlle doelgroepen

Planning

StartdatumOktober 2019
Datum van opleveringMaart 2020
Terug naar overzicht