Terug naar overzicht

Slagharen - Dr. Willemslaan

<p>Beter Wonen Vechtdal en A2S Slagharen Vof zijn gestart met de bouw van 5 koop- en 5 sociale huurwoningen op het braakliggende terrein aan de Dr. Willemslaan in Slagharen.</p>

Plaatselijk Belang Slagharen heeft vorig jaar, in oktober 2017, al een inventarisatieavond georganiseerd in het Kronkelhonk. Inwoners van Slagharen konden hier hun woonwensen kenbaar maken. Uit deze inventarisatie, aangevuld met eigen onderzoek van Beter Wonen Vechtdal, is naar voren gekomen dat er behoefte is naar grondgebonden seniorenwoningen voor zowel sociale huur als koop.

Vanwege de woningwet is het niet mogelijk dat Beter Wonen Vechtdal koopwoningen realiseert. Hierdoor is er gezocht naar plaatselijk gebonden partijen. Deze partijen hebben voor de koopwoningen A2S Slagharen Vof opgericht. Het mooie aan dit project is dat er hierdoor een brede groep 55+ers in aanmerking komt.

De woningen
De woningen hebben een ruime woonkamer met open keuken van 25m². Op de begane grond zijn ook de hoofdslaapkamer en badkamer gesitueerd. De keuken en badkamer zijn naar eigen smaak in te richten. Op de 1e verdieping bevindt zich een tweede slaapkamer, een bergruimte en de technische ruimte. De twee hoekwoningen beschikken over parkeerruimte op eigen terrein. Iedere woning krijgt in de achtertuin een buitenberging van 5 m².

Gasloos wonen
In de woningen worden extra energiemaatregelen getroffen. Een combinatie van zonnepanelen, goede isolatie en mechanische ventilatie zorgt voor een gezond leefklimaat. Daarnaast zijn alle woningen gasloos en voorzien van vloerverwarming. Zo voldoen de woningen niet alleen aan de duurzaamheidsvraag van de     toekomst, maar bespaart u ook op de energiekosten!

Plattegronden
Klik hier voor alle plattegronden

Planning
De bouw is inmiddels gestart. De verwachting is dat de woningen rond oktober 2019 gereed zijn.

 

Huurprijs
In dit project bieden wij de woningen aan volgens het ‘duaal aanbieden’ principe. De huurprijs voor de woning is afhankelijk van uw inkomen en het aantal personen in uw huishouden.

Heeft u recht op huurtoeslag, dan is de huurprijs:

€ 607,45 voor 1 of 2-persoonshuishouden
€ 651,03 voor 3- of meerpersoonshuishouden

Heeft u geen recht op huurtoeslag en een inkomen tót € 38.035,-:
dan is de huurprijs € 651,03

Heeft u geen recht op huurtoeslag en is uw inkomen tussen de € 38.035,- en € 43.000,-:
dan is de huurprijs € 720,42

Alle huurprijzen zijn exclusief servicekosten  á  € 7,00

55+ voorrang
Iedereen mag reageren, maar de woningen worden met voorrang toegewezen aan senioren (55+). Zijn er onvoldoende kandidaten in deze doelgroep, dan wordt er ook toegewezen aan reacties onder deze leeftijdsgrens.

Wonen in één van deze nieuwe woningen?
De woningen zijn inmiddels geadverteerd en worden op dit moment aangeboden aan de nieuwe huurders.

Vragen?
Neem gerust contact met ons op via 0523 - 285 285 of mail naar info@beterwonenvechtdal.nl


Foto's

Op de kaart

Geen kaartweergave beschikbaar

Kenmerken

Woningtype Koop- en huurwoningen
Aantal woningen 10
Doelgroep 55+

Planning

Startdatum april 2019
Datum van oplevering oktober 2019
Status in aanbieding
Terug naar overzicht